O NAMA

Kratka povijest

Infoart je softverska tvrtka s više od trideset godina iskustva u razvoju poslovnih tehnologija i timom stručnjaka s golemim procesnim znanjima. Tvrtka je rasla organski, kontinuiranim investiranjem vlastitih prihoda u nove tehnologije i metodologije, u ljude i znanje.

Infoart su 1989. godine osnovali Boris Vuković i Borivoj Sirovica, a danas dvadeset suvlasnika-zaposlenika.

Tri su glavna područja poslovanja: razvoj i integracija vlastitih ERP rješenja, Oracle ekspertne usluge i razvoj platformi za mobilna plaćanja i digitalne usluge.

Infoart je pouzdan tehnološki ali i procesni partner, čemu svjedoče dugogodišnji odnosi s brojnim klijentima i korisnicima iz raznih industrija.

VIZIJA

Making ideas
happen

Ostati dominantan proizvođač i integrator ERP rješenja u Hrvatskoj i jedan od vodećih u regiji jugoistočne Europe. Cilj nam je osnažiti prisustvo naših ERP rješenja na tržištu poslovnog softvera u zapadnoj Europi, pojačati kapacitete i kompetencije odjela za Oracle ekspertne usluge te zadržati ulogu vodećeg razvojnog centra za mobilne aplikacije i plaćanja u srednjoj, južnoj i jugoistočnoj Europi.

KVALITETA U BROJKAMA

33

godine
iskustva

70+

stručnjaka

98%

zadovoljnih partnera

33%

zaposlenika su suvlasnici

PROCES

Drukčiji od drugih

Ljudi i međuljudski odnosi ono su što Infoart čini drukčijim od drugih. Infoart nije samo skup elitnih programera i arhitekata softvera, analitičara i konzultanata s jakim poslovno procesnim i domenskim znanjima. Infoart je tim. Obitelj. Trećina zaposlenih su i suvlasnici tvrtke. Svi sudjeluju u odabiru tehnologija i metodologija koje koriste u projektiranju i razvoju rješenja koja implementiraju kod korisnika.

Poslovna zgrada u kojoj se nalazi infoart, kod zagrebačke „Petlje“ ima dugu IT tradiciju jer je bila prvo sjedište IBM-a u Hrvatskoj, zanimljivu arhitekturu i obiluje terasama. Infoart ima dvije, na kojima se često može doživjeti opuštajuća atmosfera i odmor poslije posla, uz neizostavan dim i miris iz Kamado roštilja te osvježenje pićima ovisno od pripadnosti pojedinom sindikatu.

Infoartovi timovi su pažljivo birani i imaju od četiri do osam članova. Na čelu svakog tima je osoba na ekspertnoj razini koja zna prenositi znanja i motivirati ljude. Timovi se sastoje od raznih profila stručnjaka – od razvojnih programera svih nivoa senioriteta do konzultanata koji u svakodnevnoj komunikaciji s klijentima unaprijeđuju naša rješenja, poslovnih analitičara i testera.

Infoart je organiziran kroz razvojne timove za ERP rješenja (MASTER Team, MASTER Book, MASTER Grid Front Office, MASTER Grid Head Office), tim za infrastrukturu i Oracle tehnologije te timove za razvoj mobilnih i platnih aplikacija, razvoj novih tehnologija (FLOW) i tim za podršku korisnicima.

Zaštitnik i prijatelj
sajma knjiga u Puli

Infoart godinama podržava sajam knjige u Puli. Ta suradnja dobila je novu dimenziju kada se u Hrvatskoj uvodila fiskalizacija – Infoart je u rekordnom roku digitalizirao poslovanje sajma i tako omogućio njegovo održavanje. Organizatori Sajma nemaju veliki budžet, ali održavaju kvalitetu sadržaja i programa – često dovode nobelovce i druge ugledne goste iz svijeta književnosti. Kao prijatelj sa statusom Zaštitnika sajma, Infoart se brine za tehničku podršku i funkcioniranje prodaje u “najvećoj knjižari u Hrvatskoj”. Infoart često djeluje i humanitarno – kad treba i gdje treba. Diskretno.

www.sanjamknjige.hr

Centar za razvoj poslovnih tehnologija

Zagreb, Hrvatska

UPOZNAJTE NAŠ VODEĆI TIM
BORIVOJ Sirovica
Član uprave
Nakon što je preživio novi val i studentske dane, poslovni put započeo je kao srednjoškolski profesor. No 1989. upoznaje Borisa koji ga inficira virusom poduzetništva i tako nastaje Infoart, avantura koja traje već 33 godine, s ciljem da se dobri duh 80-tih koji se temelji na slobodi, integritetu i odgovornosti svake pojedine osobe prenosi na nove generacije i unaprjeđuje novim idejama.

Kao suosnivač, s Infoartom prolazi sve faze poduzetništva – od startupa gdje se bavi prodajom i poslovnim procesima s naglaskom na implementaciji ERP sustava u srednjim i velikim poduzećima, do pronalaska talenata, zapošljavanja novih članova i organizacije poslovanja. Zahvaljujući izvrsnim suradnicima koji vode operativno poslovanje, sve više se posvećuje strategiji i širenju na nova tržišta.

Član je vinskog sindikata Infoarta i preferira prirodna vina, planira zasaditi vlastiti maslinik i sve više sluša jazz.
BORIS Vuković
Član uprave
Današnjim developerima je teško shvatiti koliko je zanimljivo bilo crtati dijagrame toka i programirati olovkom na papiru, ali dolaskom kućnih i osobnih računala programiranje se razvija u pravu strast i veliku ljubav koja osamdesetih prerasta u posao pun ideala. Zajedno s Borivojem osniva Infoart i već desetljećima glavni je koautor priče koja je privukla posebne ljude - oni su i danas (uz korisnike koji su vjerovali u nas) temelj tvrtke. Okuplja zanesenjake i sudjeluje u stvaranju tvrtke koja je siguran izbor za one koji žele najbolje i njeguju izvrsnost.

I da, voli prirodu. I sport.
IVAN Ćurić
Član uprave
Član uprave / direktor razvoja, glavni za sve razvojne timove i sav programski kod koji proizvodi Infoart. Karijeru u Infoartu započeo kao student završne godine FER-a, a ubrzo nakon diplome planove za povratak u rodni Split „kvari“ mu ponuda osnivača da preuzme mjesto voditelja razvoja. Uvijek dobro raspoložen i svima raspoloživ, mentorirajući mnoge developere pomogao je u razvoju njihovih karijera. Ima prekrasnu obitelj i dvije mačke. Voli knjige i aktivno sudjeluje u Infoart book klubu.
MARIO Hegedüs
Član uprave
Član uprave / CEO. U Infoartu započinje karijeru kao student Poslovne informatike i radi na poslovima podrške korisnicima. Nastavlja nakon diplome i prolazi razne funkcije: od analitike, konzaltinga, prodaje, operativnog rukovođenja do izvršnog direktora. Preciznost i izvrsnost osobine su kojima teži i koje ugrađuje u Infoartove timove i proizvode. Svojim prezentacijskim i komunikacijskim vještinama predstavlja Infoart u zemlji i svijetu. Voli trčanje i skijanje.
JURE Rastić
Izvršni direktor proizvoda
Direktor razvoja web, mobilnog i backend tima. U Infoart došao 2007. godine direktno s FER-a i odmah uskočio u razvoj složenih rješenja i integracija. Glavni je autor SMS plaćanja parkinga u Njemačkoj, Hrvatskoj i drugim zemljama, vodi razvoj PayDo (danas Bmove) aplikacije i mnoge druge projekte. Tehnološki je ekspert za razvoj u raznim tehnologijama, Linux operacijski sustav i mrežne servise. Duboko vjeruje u ideju otvorenog koda te je član HROpen zajednice. Izvrstan je u vođenju tima, osluškuje svakog pojedinca i uvijek je raspoložen za prijenos svog golemog znanja, poboljšanje razvojnih procesa i podizanje kvalitete proizvoda. Kada je raspoložen (na sreću to je često), svira gitaru kolegama u sobi.
DAVOR Gardijan
Izvršni direktor tehnologija i infrastrukture
U Infoart dolazi prije više od 20 godina sa svježom diplomom FER-a. Napreduje od pripravnika preko administratora baze podataka do izvršnog direktora infrastrukture i tehnologija. Zadužen za dizajn i implementaciju širokog spektra infrastrukturnih i tehnoloških komponenti internih i vanjskih sustava (Linux, Oracle, aplikacijski serveri, virtualizacijske platforme, Cloud platforme, …). Posjeduje brojne certifikate za Oracle baze i infrastrukturu. Ljubitelj craft piva, trčanja i sportova s reketom. Odmore voli provoditi „daskajući“ po snijegu ili moru.
IGOR Dodigović
Izvršni direktor proizvoda
Čim je došao u Infoart kao apsolvent na FER-u, upao je u razvojni tim za maloprodaju koji je izvodio sve veće i veće projekte. Zauzet poslovnim obvezama, nije primjećivao da se apsolventski staž toliko produžio da mu je mama u šali obećala kako će plesati na stolu kad on diplomira. To ga je šokiralo i uzeo je kratki predah od posla kako bi diplomirao i nastavio još jačim tempom. Najbolje funkcionira pod pritiskom, sudjeluje na najvećim projektima koje kao izvršni direktor MASTER Grid proizvoda nadgleda ili vodi.
dr.sc. VJEKOSLAV LEONARD Prčić
Izvršni direktor proizvoda
Sažeto: Leo. Prije 13 godina došao je u Infoart s diplomom FER-a, ali bilo je jasno da mu to nije zadnja diploma. Već u početku radi na složenim projektima i sudjeluje u timu koji radi aplikaciju za distribuciju svih tiskovina koje se prodaju u Hrvatskoj. Prije četiri godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu obranio je doktorsku dizertaciju, čime je postao prvi doktor znanosti u Infoartu. Voditelj je razvojnog tima koji razvija platformu za procesiranje transakcija elektroničkih usluga i integracije davatelja usluga s kanalima prodaje. U slobodno vrijeme njeguje svoju profesionalnu deformaciju pretvaranja svakodnevnih problema u programski zadatak, kao i veliku ljubav prema kazalištu kroz pisanje scenarija, režiju i glumu u amaterskom kazalištu čiji je član i voditelj.
IRENA Blažević
Voditeljica tima - MASTER Team
Irena je u stigla u Infoart prije petnaestak godina kao apsolventica FER-a i odmah započela karijeru kao developer u Java timu za razvoj sustava za upravljanje ljudskim resursima – MasterTeam. Uz kratke izlete u druga poslovna područja, uvijek se vraćala svojoj primarnoj domeni te je sada Voditeljica tima. Voli stvarati ugodnu radnu atmosferu i entuzijastično organizira razne društvene aktivnosti (secret santa, maškare i sl.). Njen tim je i sjedište najnovijeg Infoartovog sindikata – čokoladnog. Poznata je i po vještini plesanja salse i drugih latinoameričkih plesova, no danas se sve više voli udobno smjestiti u fotelji, čitajući knjige u društvu svoje obitelji.
ŽELJKO Katić
Voditelj tima - MASTER Book
Nakon diplome (krajem 80-tih) radi u velikim tvrtkama proizvodnog i financijskog sektora kao programer na IBM sustavima. Početkom 90-tih, novopečeni poduzetnici iz startupa Infoart pokušavaju ga nagovoriti da napusti siguran posao u banci i da im se pridruži. Nakon dugotrajnih pregovora u lokalima podno Zagebačke gore, dobija ponudu koju ne može odbiti. Naime, uz plaću mu nude i Renault 5 Campus što rezultira kadrovskim transferom stoljeća. Kao glavni razvojni programer sudjeluje u kreaciji nekoliko generacija rješenja za upravljanje financijama. Danas, na poziciji voditelja MasterBook tima primjenjuje golemo stečeno procesno i tehnološko znanje koje zajedno s mladim kolegicama i kolegama ugrađuje u finalni proizvod. Najbolja potvrda da Željko i MASTER Book tim rade sjajan posao je zadovoljstvo korisnika.
MIRNA Katičić
Voditeljica tima - Flow
Mirna je došla u Infoart sa svježom diplomom FER-a prije 15 godina. Danas je voditeljica razvojnog tima koji razvija nova rješenja temeljena na mikroservisnoj arhitekturi u Java tehnologiji. Svoje logičke i analitičke vještine primjenjuje na raščlanjivanje poslovnih procesa i u tome uživa. Jedan je od glavnih autora rješenja za upravljanje ljudskim resursima, a vodila je Infoartove razvojne timove koji su pružali usluge na tržištima Njemačke, Italije, Kanade, … Puno putuje, bere gljive i često boravi u prirodi. Predsjednica je drugog po veličini sindikata u Infoartu – vinskog.
BORNA Belobrajdić
Voditelj tima - MASTER Grid Front Office
Glavni čovjek zadužen za Infoartov MASTER Grid Front office tim koji razvija maloprodajni sustav prisutan na tisućama mjesta u regiji. U okviru aplikacije, osim standardnih funkcija maloprodaje, tim radi i na mnogobrojnim integracijama s vanjskim sustavima. Tako je omogućeno plaćanje javnog prijevoza, parkinga, lutrije, ulaznica i drugih elektronskih usluga i proizvoda.

Kao obožavatelj nogometa i navijač Livepoola, svoju vještinu rada s loptom usavršava na tjednom nogometnom terminu u organizaciji Infoarta.
ALEKSANDAR Dukovski
Voditelj tima - Web
Voditelj razvojnog tima za web tehnologije. Od milja ga zovu Duks. Rastao kao metalac pod utjecajem oca metalca pa diplomirao na FER-u.

Njegov tim je najviše angažiran na projektima za plaćanje parkiranja u Hrvatskoj, srednjoj i jugoistočnoj Europi. Zanat je brusio izradom webshopova i aplikacija za Infoartove klijente. Izvrsno barata Python programskim jezikom. Automatizira sve što može automatizirati.

Mudro je neutralan kad su u pitanju Infoartov pivski i vinski sindikat. U slobodno vrijeme voli pročitati i-ili primijeniti dobru kuharicu iz kulinarskog ili IT svijeta.
HRVOJE Švagelj
Voditelj tima - MASTER Grid Head Office
Hrvoje je zaposlen u Infoartu na temelju razgovora za posao – životopis još nije imao i bio je student FER-a. Bila je to oklada koja se dobro isplatila – danas je voditelj MASTER Grid Head Office tima. Sudjeluje u osmišljavanju, razvoju i implementaciji modula za skladišno poslovanje, veleprodaju, fakturiranje, proizvodnju, zalihe, … Radi i na raznim integracijama s vanjskim sustavima. Utemeljitelj je i predsjednik najvećeg i najuspješnijeg sindikata u Infoartu – Pivskog sindikata. Još uvijek nije napisao svoj CV.
NENAD Peteh
Voditelj tima - Baze podataka
Voditelj tima za razvoj baza podataka. Ekspert za Oracle. U Infoart je došao 2012. godine direktno s FER-a. Ima veliko iskustvo u radu s različitim tehnologijama i sudjeluje u implementaciji brojnih Infoartovih rješenja. Voli rješavati kompleksne probleme te opravdano kod partnera uživa status vrhunskog stručnjaka. Slobodno vrijeme koristi za druženje s prijateljima, uživa u dobroj glazbi i dobroj knjizi. Planinari po Hrvatskoj i okolnim zemljama.
LIDIJA Petričević
Voditeljica financija i računovodstva
Šefica knjigovodstva. Stalno dokazuje ljudima da to više nije dosadan i suhoparan posao, već zanimljiva i dinamična vještina koja od nje traži da bude pravna i porezna savjetnica, psiholog, ispovjednik, a ponekad daje i liječničke savjete te asistira kao kućni majstor, kad zatreba. Sve to radi uz obračun plaća i ostalih dohodaka, izvještavanje uprave o tekućim izazovima i praćenje gospodarskih trendova. Duboko vjeruje u timski rad i zdravu komunikaciju.